Restværdi

Hos SS Leasing yder vi en ekstra indsat for, at restværdien afspejler din bils reelle værdi.

Hvorfor er restværdi vigtigt?

Restværdien er vigtig fordi den kan ende med at koste dig dyrt, hvis ikke du har den for øje når du skriver under på en flexleasingaftale. Ved første øjekast kan et leasingtilbud hurtigt se billigt ud, men er restværdien for høj, vil denne blot komme dig til last i sidste ende.

Et eksempel kunne være, hvis din restværdi er på 150.000 kr. + moms, og bilen sælges for 130.000 kr. + moms, vil du modtage en efterregning på 20.000 kr. + moms efter endt leasingperiode.

Ingen leasingselskaber kan fraskrive sig det tab, som markedet dikterer. Vi vælger derfor altid at nedskrive vores biler konservativt, hvilket typisk vil sige 20% pr. år. På den måde vil du oftest ende med en positiv overraskelse, hvor du faktisk kan sælge bilen for mere end restværdien efter endt leasing.

Uanset hvordan vi vender, drejer og skruer på et tilbud, vil omkostningen til SKAT og bilens nedskrivning ALTID være den samme. Derfor synes vi, at det er mest fair at synliggøre denne fra starten.

Ved for høj en restværdi skal du ikke blot tage et tab efter endt leasing, men du har også flere penge stående hos leasingselskabet og dermed også en højere forrentning. Det er nemlig sådan, at den værdi leasingselskabet lægger ud for bliver tilskrevet renter, som du betaler. Det vil sige, jo mere du kan nedskrive bilen i din leasingaftale, desto mindre skal du betale renter af, hvilket faktisk gør din leasingaftale billigere!

Fornyelse af aftalen efter 12. måned

Du har mulighed for at forlænge kontrakten med yderligere 12 eller 24 måneder. En fornyelse af kontrakten kræver en ny udbetaling, som dog er lavere end år 1. da bilen nu er faldet i værdi. Derudover vil den månedlige. ydelse falde jf. nedskrivning af hovedstolen ved ny udbetaling samt devaluering af afgiften.

Hjælp til at afsætte bilen

Når der er 3 måneder tilbage på kontrakten, vil vi kontakte dig og hjælpe med at få afsat bilen. Bilen skal vurderes efter skader på værksted, som eventuelt skal udbedres inden vi udbyder den. Skulle det ske at bilen bliver afsat inden kontraktens slutdato, så ophøres aftalen (5.000kr i formidlingsgebyr for salgsarbejdet). Du som leasingtager har stadig råderet over bilen, og skal kunne være til rådighed disse 3 måneder, overfor potentielle købere af bilen jf. fremvisning efter aftale.

Leasing af en ny bil

Finder leasingtager en bil af samme kaliber, som man ønsker at lease gennem os, så gentager processen fra punkt 2 sig. Samtidig indestår vi for restværdien i forbindelse med handel af ny bil.

Gå efter biler med lavt værditab

Fordi restværdien er vigtig, når man anvender flexleasing, så er det fordelagtigt, at gå efter varianter af bilmodeller som har et lavt værditab.

Et eksempel kunne være, at biler med farvekombinationer som f.eks. sort/sort taber mindre værdi end de mere unormale farver.

Brænder du for ekstraordinære biler, kan det være en god idé at kigge efter fremtidige klassikere, da visse bilmodeller vil holde værdien væsentlig bedre end andre.

Vigtigheden af restværdien ved flexleasing

Restværdien ved flexleasing er bilens værdi efter endt leasingperiode eksklusiv afgift. Det er denne værdi du skal kunne henvise en køber til. Det er derfor vigtigt, at restværdien afspejler bilens reelle værdi, så du ikke, efter endt leasing, står med en bil, der er mere værd, end markedet kan bære.

Er nedskrivningen af din bil ikke sat realistisk, vil du efter endt periode skulle betale en betydelige ekstraregning. Det er ikke muligt at fraskrive sig det tab, som markedet dikterer. Hos SS Leasing afskriver vi derfor altid med en konsekvent procentsats, hvilket typisk vil sige 20% pr. år. Således ender du oftest med en positiv overraskelse, hvor du kan sælge bilen for mere end hvad bilen er værd. Vi lægger vægt på at synliggøre enhver udgift før kontrakten tegnes.

Som oftest tilbyder vi efterfølgende at købe bilen tilbage ved etablering af ny leasingaftale.

Kontakt os for nærmere information

Har du spørgsmål vedrørende restværdi eller endt leasingperiode, er du velkommen til at kontakte os. Du kan ringe til os på telefon 77 77 33 33 eller skrive på mail info@ssleasing.dk Vi ser frem til at hjælpe dig eller din virksomhed.