RESTVÆRDI

HVAD BETYDER RESTVÆRDI?

Restværdien ved flexleasing er den værdi bilen har efter endt leasing uden afgift, og den værdi du som kunde skal kunne anvise en køber til. Det er derfor meget vigtigt, at restværdien afspejler bilens reelle værdi, så du ikke efter endt leasing står med en bil der er mere værd end markedet kan bære.

Restværdien kan gøre en himmel til forskel i et leasingtilbud, hvorfor du altid skal være ekstra opmærksom på dette tal. Jo højere en restværdi du har, desto billigere vil tilbuddet være. Det er derfor meget nemt at blive fristet af et billigt leasingtilbud, men hvis ikke nedskrivningen af din bil er realistisk, så vil du blive præsenteret for en ekstra regning når du skal anvise en køber.

Vi tilbyder i de fleste tilfælde, at købe bilen tilbage ved etablering af ny leasingaftale. 

HVAD GØR JEG EFTER ENDT LEASING?

SS Leasing gør alt for, at kunden ikke står tilbage med en bil de ikke kan komme af med.

Så i forhold til den afsluttende del af leasingen, så tilbyder vi følgende 3 løsninger: 3 måneder inden udløb:

 1. Fornyelse af leasingaftalen efter 12. måned
  Vi tilbyder at du kan forlænge din kontrakt 12 eller 24 måneder yderligere. En fornyelse af kontrakten kræver en ny udbetaling, men dog lavere end år 1. da bilen nu er faldet i værdi (typisk 20% af scrapværdien).

  Samt vil den mdl. ydelse falde jf. nedskrivning af hovedstolen ved ny udbetaling samt devaluering af afgiften.

 2. Vi hjælper med at komme af med bilen
  Når der er 3 måneder tilbage på kontrakten, så vil vi kontakte leasingtager og hjælpe med at få afsat bilen.

  Bilen skal vurderes efter skader på værksted, som eventuelt skal udbedres inden vi udbyder den.
  Skulle det ske at bilen bliver afsat inden kontraktens slutdato, så ophøres aftalen (5.000kr i formidlingsgebyr for salgsarbejdet).
  Leasingtager har stadig råderet over bilen, man skal kunne være til rådighed disse 3 måneder, overfor potentielle købere af bilen jf. fremvisning efter aftale.
 1. Leasing af ny bil

  Finder leasingtager en bil af samme kaliber, som man vil lease gennem os, så gentager processen fra punkt 2 sig, samt indestår vi for restværdien hvis alt er ok, i forbindelse med handel af ny bil.

GÅ EFTER BILER MED LAVT VÆRDITAB 

I og med restværdien er så utrolig vigtig, når du anvender flexleasing, så er det fordelagtigt, at gå efter bilmodeller og varianter som  har et lavt værditab.

Et eksempel kunne være, at biler med farvekombinationer som f.eks. sort/sort taber mindre værdi end de mere unormale farver.

Brænder du for ekstraordinære biler, så kan man kigge efter fremtidige klassikere, da visse bilmodeller vil holde værdien væsentlig bedre end andre.   

HVORFOR ER RESTVÆRDIEN VIGTIG?

Restværdien er vigtig fordi den kan ende med at koste dig dyrt, hvis ikke du har den for øje når du skriver under på en flexleasingaftale. Ved første øjekast kan et leasingtilbud hurtigt se billigt ud, men er restværdien for høj, så vil omkostningen blot komme dig til last i sidste ende.

 • Eksempel: er din restværdi på 150.000 kr. + moms, og sælges bilen for 130.000 kr. + moms, vil du modtage en efterregning på 20.000 kr. + moms efter endt leasingperiode.

Ingen leasingselskaber kan fraskrive sig det tab, som markedet diktere. Vi vælger derfor altid at nedskrive vores biler konservativt, hvilket typisk vil sige 20% pr. år. På den måde vil du oftest ende med en positiv overraskelse, hvor du faktisk kan sælge bilen for mere end restværdien efter endt leasing.

Uanset hvordan vi vender, drejer og skruer på et tilbud, vil omkostningen til SKAT og bilens nedskrivning ALTID være den samme. Derfor synes vi det er mest fair, at synliggøre denne for dig fra starten.

Ved for høj en restværdi skal du ikke blot tage et tab efter endt leasing, men du har også flere penge stående hos leasingselskabet og dermed også en højere forrentning. Det er nemlig sådan, at den værdi leasingselskabet lægger ud for bliver tilskrevet renter, som du betaler. Det vil sige, jo mere du kan nedskrive bilen i din leasingaftale, desto mindre skal du betale renter af, hvilket faktisk gør din leasingaftale billigere!

Kontakt os gerne for mere info 

Kontakt Os