Flexleasing

Privat flexleasing

Det bedste ved finansiel leasing er, at det giver dig samme frihed, som hvis du havde købt bilen. Du er ikke underlagt et begrænset kilometerantal, du har færre penge bundet i bilen og du skal ikke betale for eventuelle skader ved leasingaftalens ophør. I Danmark er der mange penge at spare, da finansiel leasing tager udgangspunkt i bilens pris uden registreringsafgift. Dette betyder en typisk årlig afskrivning på mellem 15-25 % af bilens pris u/afgift (udbetalingen), hvilket er væsentligt billigere end en tilsvarende afskrivning på en bil med dansk afgift, med 150% registreringsafgift og 25% moms. 

Registreringsafgiften for den leasede bil bliver udregnet efter gældende markedspriser. Den vurderede afgift betales månedsvis over leasingkontraktens periode, så vores kunder opnår lavere kapitalbinding i et køretøj. Registreringsafgiften på brugte biler er 0,5% af bilens totale vurderede registreringsafgift pr. måned, hvis bilen er ældre end 36 måneder, 1% pr. måned hvis bilens alder er mellem 4 og 36 måneder og 2% hvis bilen er 0-3 måneder gammel. Dette betyder, at der ligger en fordel i, at foretrække biler der er over 36 måneder således, at man slipper med den lave afgiftbetaling. 

 

Erhvervs flexleasing

Fordelene ved leasing er mange, men især hvis man benytter sig af erhvervsleasing eller splitleasing. 
Kapitalbindingen er lavere end ved køb, hvilket er en fordel for de virksomheder, som ikke ønsker at binde deres penge i biler. 
Hvis bilen både skal bruges privat og til erhverv så er splitleasing den bedste løsning, for at undgå beskatning af bilen.

Ved finansiel leasing står virksomheden som bruger i leasingperioden, mens finansieringsselskabet er angivet som ejer af bilen.

Flådestyring er administration af virksomhedens flåde af biler og varevogne. Det er ofte en god ide at have et samlet overblik over virksomhedens køretøjer, således at man kan evaluere, effektivisere og minimere omkostningerne forbundet hertil. Alt dette kan du overlade til SS leasing, vi hjælper gerne med rådgivning og formidling af kontrakten. 

Hovedsageligt er omdrejningspunktet i flådestyring, evaluering og optimering af bilomkostningerne. 
Få folk der er eksperter til, at administrere og håndtere jeres bilflåde så I kan koncentrerer jer om at skabe størst værdi for jeres virksomhed.

 

Splitleasing - undgå beskatning af firmabil

Splitleasing betyder, at arbejdsgiver og medarbejder deler omkostningerne af leasingaftalen. Man splitter så at sige leasingen mellem sig. Det vil sige, at hvis man bruger bilen til erhvervskørsel 80% af tiden, så bliver firmaet faktureret 80% af omkostningerne, mens den private skal betale de resterende 20%. Dette gør det både billigere og nemmere at køre firmabil, og er et attraktivt valg, hvis man vil have en bil, som kan benyttes både privat og til erhverv uden personlig beskatning. Herudover vil arbejdsgiveren opleve en minimering af de totale omkostninger.

Den leasede bil kan benyttes til privatbrug uden personlig beskatning, blot ved at føre kilometerregnskab. Dette foregår elektronisk og via GPS. 

Hos SS Leasing varetager vi alle praktiske opgaver, som forekommer ved Splitleasing. Dett minimerer arbejdsbyrden, så I nemt og hurtigt kan komme i gang. Man skal hverken bekymre sig om antal kørte kilometer eller ridser i lakken ved endt leasing.

 

HVAD BETYDER RESTVÆRDI?

Restværdien ved flexleasing er den værdi bilen har efter endt leasing uden afgift, og den værdi du som kunde skal kunne anvise en køber til. Det er derfor meget vigtigt, at restværdien afspejler bilens reelle værdi, så du ikke efter endt leasing står med en bil der er mere værd end markedet kan bære.

Restværdien kan gøre en himmel til forskel i et leasingtilbud, hvorfor du altid skal være ekstra opmærksom på dette tal. Jo højere en restværdi du har, desto billigere vil tilbuddet være. Det er derfor meget nemt at blive fristet af et billigt leasingtilbud, men hvis ikke nedskrivningen af din bil er realistisk, så vil du blive præsenteret for en ekstra regning når du skal anvise en køber.

Vi tilbyder i de fleste tilfælde, at købe bilen tilbage ved etablering af ny leasingaftale. 

 

HVAD GØR JEG EFTER ENDT LEASING?

Er du glad for bilen og ønsker du at fortsætte med denne, så er det selvfølgelig helt naturligt at du forlænger din leasingaftale. Dermed er du ikke forpligtet til at sælge den, men vælger i stedet at tegne en ny kontrakt.

Vil du gerne prøve noget andet eller har dit behov ændret sig, så skal du selvfølgelig have solgt bilen. Og her lader vi dig ikke i stikken, hvorfor vi naturligvis bistår med hjælp til salg af din bil. Dette gør vi ved at markedsføre den i vores netværk til andre leasingkunder, samt på danske og europæiske bilmarkeder.

 

HVORFOR ER RESTVÆRDIEN VIGTIG?

Restværdien er vigtig fordi den kan ende med at koste dig dyrt, hvis ikke du har den for øje når du skriver under på en flexleasingaftale. Ved første øjekast kan et leasingtilbud hurtigt se billigt ud, men er restværdien for høj, så vil omkostningen blot komme dig til last i sidste ende.

Ingen leasingselskaber kan fraskrive sig det tab, som markedet diktere. Vi vælger derfor altid at nedskrive vores biler konservativt, hvilket typisk vil sige 20% pr. år. På den måde vil du oftest ende med en positiv overraskelse, hvor du faktisk kan sælge bilen for mere end restværdien efter endt leasing.

Uanset hvordan vi vender, drejer og skruer på et tilbud, vil omkostningen til SKAT og bilens nedskrivning ALTID være den samme. Derfor synes vi det er mest fair, at synliggøre denne for dig fra starten.

Ved for høj en restværdi skal du ikke blot tage et tab efter endt leasing, men du har også flere penge stående hos leasingselskabet og dermed også en højere forrentning. Det er nemlig sådan, at den værdi leasingselskabet lægger ud for, bliver tilskrevet renter, som du betaler. Det vil sige, jo mere du kan nedskrive bilen i din leasingaftale, desto mindre skal du betale renter af, hvilket faktisk gør din leasingaftale billigere!

Kontakt os gerne for mere info